Vacatures vliegtuigmonteur: wat houdt het in?

Als vliegtuigmonteur ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van vliegtuigen. De vele verschillende materialen en onderdelen van een vliegtuig hebben alle een functie of werking die moet voldoen aan specifieke en strenge eisen. Aan een vliegtuigmonteur de taak om ervoor te zorgen dat deze naar behoren werken. De werkzaamheden bestaan uit het uitvoeren van periodiek onderhoud waarbij onderdelen schoongemaakt worden of preventief vervangen worden. Ook het uitvoeren van modificaties en herstelwerkzaamheden horen bij het onderhoud. Kleine reparaties kan de vliegtuigmonteur vaak verhelpen aan de gate waar het vliegtuig staat. Een vliegtuigmonteur werkt zeer secuur en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Waar werken in de techniek?

Als vliegtuigmonteur kun je in dienst gaan bij een luchtvaartmaatschappij. Deze hebben vaak een eigen onderhoudsdienst waar meerdere specialisten samen werkzaam zijn. Een luchthaven werkt vaak samen met bedrijven gespecialiseerd in luchtvaart. Vaak zijn deze gevestigd in de nabije omgeving van de luchthaven waar de werkzaamheden op oproep basis uitgevoerd worden. Ook kan je als vliegtuigmonteur de werkzaamheden uitvoeren voor onze koninklijke luchtmacht.

Start je baan als vliegtuigmonteur

Op moment is de vraag naar een goede vliegtuigmonteur groot. Als het technisch inzicht en verantwoordelijkheidsgevoel beide goed zitten is het verkrijgen van werk geen enkel probleem. De luchthavens liggen logischerwijs verspreid door het land waardoor de werkplek zich verder van de woonplaats kan bevinden. 

Vind jouw geschikte technische vacature!

Zit er op dit moment geen passende vacature voor vliegtuigmonteur in ons aanbod of wil je graag ondersteuning bij de invulling van je carrière? Meld je aan! Wij ondersteunen je graag bij de volgende stap in jouw carrière. Neem contact met ons op of kom langs voor een kop koffie en een vrijblijvend gesprek.

Wij werken samen met meer dan 100+ bedrijven

Onze partners

Werken in de techniek?

Werken in de techniek? Wacht niet langer! Onenine helpt je graag verder op weg in je technische carrière. Bekijk alle beschikbare technische vacatures of neem direct contact op voor persoonlijk hulp en advies!

Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan de Schoutlaan 15 in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine. Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.