Werken als calculator, wat kun je verwachten?

Als calculator ga je aan de slag om zo veel mogelijk informatie te verkrijgen, dit doe je door het lezen van tekeningen en het opvragen van bijbehorende prijzen. Na het nauwkeurig bestuderen van ontwerpen of bestektekeningen maakt de calculator een overzicht van materialen en aantallen. Vaak worden deze berekeningen samen gemaakt met een werkvoorbereider. Het maken van een personeelsplanning wordt vaak in samenwerking gedaan met een planner. De werkzaamheden worden ingevuld door de planner die een overzicht maakt van de aantal werkuren die nodig zijn voor een bepaald project. Op basis van deze uren wordt er een kostenplaatje gemaakt door de werkvoorbereider calculator. De gegevens van materiaal en werkuren worden samengevoegd in een offerte die de calculator vervolgens bij de verantwoordelijke neerlegt. 

Waar kun je aan de slag als werkvoorbereider calculator

De meeste calculators zijn werkzaam voor bouwbedrijven, aannemers, overheidsinstellingen en architectenbureaus. Veel van de calculators specialiseren zich waardoor ze gericht werkzaam zijn op specifieke doelgroepen of projecten. Zo kun je een specialisatie hebben in wegenbouw, onderhoud, renovaties en nog veel meer. 
 

Werken in de techniek: vind jouw vacature calculator

De bouw is een sector die altijd door gaat. Nieuwbouw is heel erg in aantrek nu, maar ook het renoveren van bestaande bouw is al langere tijd zeer populair. Dit bied veel werkgelegenheid voor een calculator. Ook overheidsinstanties die vaak besluiten nemen over renovaties en herbestemming van gebouwen willen vaak begrotingen zien en maken deze hedendaags zelf. Hiervoor hebben gemeentes en overheidsinstellingen vaak zelf een of meerdere calculators in dienst. Het aanbod banen als calculator is dus erg groot en bied jou volop kansen.

Een baan in de techniek? Onenine helpt!

Zit er op dit moment geen passende vacature voor calculator in ons aanbod of wil je graag ondersteuning bij de invulling van je carrière? Meld je aan! Wij ondersteunen je graag bij de volgende stap in jouw carrière. Neem contact met ons op of kom langs voor een kop koffie en een vrijblijvend gesprek.

Wij werken samen met meer dan 100+ bedrijven

Onze partners

Werken in de techniek?

Werken in de techniek? Wacht niet langer! Onenine helpt je graag verder op weg in je technische carrière. Bekijk alle beschikbare technische vacatures of neem direct contact op voor persoonlijk hulp en advies!

Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan de Schoutlaan 15 in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine. Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.