Hoe ziet een baan als autotechnicus eruit?

Als autotechnicus ben je heel praktisch ingesteld en kun je overweg met vele verschillende soorten gereedschappen. De vele verschillende materialen en onderdelen van een voertuig hebben alle een functie of werking die moet voldoen aan bepaalde eisen. Aan een autotechnicus de taak om ervoor te zorgen dat deze naar behoren werken. Een voertuig heeft regelmatig onderhoud nodig welke bestaat uit bijvoorbeeld het vervangen van vloeistoffen. Deze eenvoudige handelingen wisselen zich af met gecompliceerde reparaties en te verhelpen storingen.
Als de auto voldoet aan alle richtlijnen van het RDW (Centrum voor Voertuigtechniek en Informatie,) kan de auto een algemene periodieke keuring krijgen om veilig deel te mogen nemen aan het verkeer. Als autotechnicus wordt ook vaak de keuze gemaakt om de documenten voor APK-keurmeester te behalen om zodoende deze keuringen zelf uit te mogen voeren.

Werken als autotechnicus; volop mogelijkheden

Als autotechnicus kun je terecht bij vrijwel alle garages in de buurt. Veel van deze garages zijn zogeheten ‘Vakgarage’ en hebben vaak een specialisatie in bepaalde reparaties of merken. Ook dealers hebben vaak eigen werkplaatsen waar een autotechnicus zijn werkzaamheden uit kan voeren. Zo kun je als autotechnicus dus terecht bij autogarages en dealers.
Behoefte aan persoonlijk advies?

Vind een vacature autotechnicus bij jou in de buurt!

Het aantal rijdende voertuigen in Nederland stijgt ieder jaar opnieuw. Al deze voertuigen moeten veilig de weg betreden en voorzien te zijn van een geldige keuring. Veel garages en dealers zijn zoekende naar neen nieuwe autotechnicus om de werkzaamheden te kunnen verdelen.

Behoefte aan hulp of een goed gesprek?

Ben je op onze site nog niet een passende vacature autotechnicus tegengekomen of weet je niet precies of deze technische functie bij jou past? Onenine helpt je graag verder.  In een persoonlijk gesprek leren wij je beter kennen en ontdekken we waar jij echt voor leeft. Als specialist op de technische arbeidsmarkt gaan wij vervolgens op zoek naar een geschikte baan, die helemaal aansluit op dat wat jij wilt bereiken. Twijfel niet en neem contact met ons op. Of kom langs voor een goed kop koffie en een vrijblijvend adviesgesprek.

Wij werken samen met meer dan 100+ bedrijven

Onze partners

Werken in de techniek?

Werken in de techniek? Wacht niet langer! Onenine helpt je graag verder op weg in je technische carrière. Bekijk alle beschikbare technische vacatures of neem direct contact op voor persoonlijk hulp en advies!

Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan de Schoutlaan 15 in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine. Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.