Technische vacature: senior software engineer

De werkzaamheden van een senior software engineer bestaan uit het ontwikkelen, schrijven en verbeteren van software. Dit kunnen bestaande software zijn of geheel nieuwe ontwikkelingen die gedurende het proces vaak getest worden door de software engineer. Voor het ontwerpen van nieuwe software moet rekening gehouden worden met ontwikkelingen, uitvoering en toekomstig onderhoud. De wettelijke eisen en mogelijkheden die per sector bepaald zijn dienen strikt opgevolgd te worden. Naast deze wensen en eisen houdt een senior software engineer ook rekening met gebruiksgemakken en het budget. Met alle kennis van software is het voor een senior software engineer eenvoudig om een probleem vast te kunnen stellen en met een passende oplossing te verhelpen.

Als senior ben je al enige jaren werkzaam en ben je ontwikkeld tot een zeer ervaren medewerker. Vaak komen de ontwerpen in teamverband tot stand. Een senior software engineer beschikt over de nodige kennis en ervaring en oordeelt kritisch over de werkzaamheden uitgevoerd door zichzelf en andere.

Werken in de techniek: dit kun je verwachten!

Veel producten en diensten die werken met of door elektronische apparatuur zijn gekoppeld aan een software. Deze wordt in iedere sector zelf ontwikkeld door een software engineer. Als senior software engineer is er vaak al een specialisatie binnen een sector ontwikkeld waarin de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Er zijn ook vele andere sectoren die wellicht een interessante werkgever zouden zijn voor een senior software engineer. Enkele voorbeelden hiervan zijn overheidsinstellingen en financiële bedrijven waaronder banken.

Ontdek alle vacatures senior software engineer

De ervaring en mate van zelfstandigheid die een senior mee brengt in een bedrijf is van grote toegevoegde waarde. De automatisering en vooruitstrevende technologieën zorgen ervoor dat een senior software engineer harder dan ooit nodig is.

Hulp van een technische recruiter?

Zit er op dit moment geen passende vacature voor senior software engineer in ons aanbod of wil je graag ondersteuning bij de invulling van je carrière? Meld je aan! Wij ondersteunen je graag bij de volgende stap in jouw carrière. Neem contact met ons op of kom langs voor een kop koffie en een vrijblijvend gesprek.
 

Wij werken samen met meer dan 100+ bedrijven

Onze partners

Werken in de techniek?

Werken in de techniek? Wacht niet langer! Onenine helpt je graag verder op weg in je technische carrière. Bekijk alle beschikbare technische vacatures of neem direct contact op voor persoonlijk hulp en advies!

Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan de Schoutlaan 15 in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine. Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.