Wat is een besturingstechnicus?

De werkzaamheden van een besturingstechnicus bestaan onder andere uit het ontwerpen, installeren en verbeteren van besturingssystemen. Voorafgaand aan een nieuw ontwerp gaat een besturingstechnicus informatie verzamelen over innovaties en gedane onderzoeken. Deze wordt zorgvuldig verwerkt en vertaald naar een uitvoerbaar ontwerp. Als deze geïnstalleerd is worden de installaties vaak bezocht voor onderhoudswerkzaamheden, updates en periodieke controles. Het preventief uitvoeren van onderhoud voorkomt vaak storingen. Mochten er zich storingen voordoen dan worden ook vaak deze verholpen door een besturingstechnicus.

Baanaanbod in de techniek

Vaak is een besturingstechnicus werkzaam voor een bedrijf in de besturingstechniek, machines, systeemleveranciers en technische installatiebureaus. Tegenwoordig hebben grote bouwbedrijven hun eigen besturingstechnicus in dienst. Door de vele ontwikkelingen en die hedendaags uitgevoerd worden is het aanbod werkgevers groot.

Ontdek alle vacatures besturingstechnicus

Hedendaags worden veel producten en diensten geautomatiseerd waardoor de vraag groter wordt. De vraag naar een besturingstechnicus groeit niet alleen bij consumentenelektronica maar ook bij de sectoren gezondheidszorg, industrie en landbouw. Dit zorgt dat vraag naar besturingstechnici alleen maar toeneemt en het aanbod vacatures besturingstechnicus groot is.

Persoonlijk advies op maat?

Heb je behoefte aan persoonlijk hulp en advies bij het vinden van een passende vacature besturingstechnicus? Onenine is jouw sparringspartner bij het vinden van een geschikte baan in de techniek. Wij hepen je bij het vinden van een baan die écht bij je past. Neem contact met ons op!

Wij werken samen met meer dan 100+ bedrijven

Onze partners

Werken in de techniek?

Werken in de techniek? Wacht niet langer! Onenine helpt je graag verder op weg in je technische carrière. Bekijk alle beschikbare technische vacatures of neem direct contact op voor persoonlijk hulp en advies!

Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan de Schoutlaan 15 in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine. Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.