Wat doet een technisch inkoper?

De verantwoordelijkheid om te zorgen dat je weet wat, hoeveel en wanneer je dit klaar moet hebben staan voor de werkzaamheden van een bedrijf. Voor productieprocessen zijn grondstoffen belangrijk om tijdig bevoorraad te hebben maar ook een vernieuwde machine die efficiënter dient tijdig gesignaleerd en ingekocht te worden. Een technisch inkoper werkt gestructureerd en voert regelmatig inventarisaties uit om de daadwerkelijke stand van zaken goed in beeld te brengen. Tijdens je werkzaamheden houd je rekening met product ontwikkelingen, prijzen, kwaliteiten en eventuele wijzigingen hiervan. Het hebben van technisch inzicht en kennis is van groot belang voor de onderhandelingen van producten. Kunnen ze verbeterd worden of wellicht kan een materiaal vervangen worden voor een goedkoper of duurzamere variant. Deze kennis onderscheid een inkoper van een technisch inkoper

Wat zijn de mogelijkheden op de arbeidsmarkt?

Een technisch inkoper voert zijn werkzaamheden meestal uit bij productieprocessen, machinebouwers of grote producenten. Ook energiebedrijven en ICT kunnen een eigen technische inkoper in dienst nemen om zeker te weten dat ze tijdig bevoorraad zijn. Hierdoor kun je als technisch inkoper op veel diverse plekken terecht komen en in je baan altijd uitdagend en afwisselend. 

Vind jouw passende vacature als technisch inkoper!

Diverse ondernemers en producenten hebben de werkzaamheden en verantwoordelijkheden uit handen gegeven. Tegenwoordig zijn veel bedrijven bezig met optimalisatie van productie en product. Een makkelijke en vaak zeer efficiënte manier is het in dienst nemen van een technisch inkoper. Dit geeft veel werkgelegenheid terwijl bedrijven optimaliseren!

Persoonlijke advies en begeleiding door Onenine

Wil je graag aan de slag als technisch inkoper, maar bezit ons huidig aanbod geen passende vacature? Schroom dan niet en neem contact op met Onenine. Wij helpen je graag verder met het vinden van een geschikte baan in de techniek. Door ons groot netwerk op de technische arbeidsmarkt, weten wij snel en passend jou te koppelen aan een werkgever.

Wij werken samen met meer dan 100+ bedrijven

Onze partners

Werken in de techniek?

Werken in de techniek? Wacht niet langer! Onenine helpt je graag verder op weg in je technische carrière. Bekijk alle beschikbare technische vacatures of neem direct contact op voor persoonlijk hulp en advies!

Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan De Klaver Sint Apolloniastraat 2d in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine
Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.