Werken als EPLAN Engineer

Als EPLAN Engineer kun je eenvoudig tekeningen schetsen via de EPLAN-software applicatie. Je ontwerpt en bent in staat om informatie uit aangeleverde project documenten te verwerken tot een EPLAN-project. Als EPLAN Engineer zorg je dat het project uitvoerbaar wordt, je werkt besturing tekeningen uit, maakt een inschatting of het praktisch functioneel uitvoerbaar kan worden en herkent onvolkomenheden in de geleverde informatie. Je zult hierdoor veel samenwerken bij de projectleiding en of andere uitvoerende partijen en indien nodig zal je projecten opnieuw bekijken en of aanpassen aan de praktijk.

Verder werk je veelvuldig samen met verwante software welke naadloos samensmelt met EPLAN, denk aan Autocad. Hierdoor kun je als EPLAN Engineer een snelle doorlooptijd realiseren wanneer je aan grote projecten werkt.

Technische carrière vol uitdagingen

Als EPLAN Engineer werk je voornamelijk voor installatiebedrijven die zich bezighouden met elektrotechnische vraagstukken. Zoals eerder aangegeven zijn de meest voorkomende vakgebieden: mechatronica, installatietechniek en of energietechniek. Sommige bedrijven plaatsen de vacature in een andere term dan de term ‘EPLAN Engineer’, zij noemen jou namelijk een Electrical Engineer. Natuurlijk hangt dit er mede vanaf of je als engineer aan de slag gaat met de software van EPLAN. Zodra dit het geval is, kiezen de meeste bedrijven ter verduidelijking voor de term ‘EPLAN Engineer’ in hun vacature.

Ontdek de vacatures EPLAN Engineer

Werkzaamheden die een EPLAN Engineer uitvoert, zijn onmiskenbaar voor de eerdergenoemde vakgebieden. Veel bedrijven die aan elektrotechnische projecten werken, zullen een EPLAN Engineer in dienst hebben of willen nemen. Door de urgentie van de functie zullen er daarom diverse mogelijkheden zich voordoen in de regio. 

Hulp bij een baan in de techniek?

Zit er op dit moment geen passende vacature als EPLAN Engineer in ons aanbod of wil je graag ondersteuning bij de invulling van je carrière? Meld je aan! Wij ondersteunen je graag bij de volgende stap in jouw carrière. Neem contact met ons op of kom langs voor een kop koffie en een vrijblijvend gesprek.

Wij werken samen met meer dan 100+ bedrijven

Onze partners

Werken in de techniek?

Werken in de techniek? Wacht niet langer! Onenine helpt je graag verder op weg in je technische carrière. Bekijk alle beschikbare technische vacatures of neem direct contact op voor persoonlijk hulp en advies!

Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan de Schoutlaan 15 in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine. Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.