Wat jij gaat doen als bouwkundig tekenaar

Als bouwkundig tekenaar ben je verantwoordelijk voor alle details en maatvoering van bouwkundige tekeningen. Vaak bestaat een project uit meerdere tekeningen zodat er een duidelijk overzicht ontstaat van de constructies en bouwkundig toepassingen. Als bouwkundig tekenaar ben je op de hoogte van regelgeving binnen de sectoren waardoor een tekening voldoet aan wettelijke en technische voorschriften. Het analyseren en verzamelen van alle gegevens is een van de belangrijkste taken. Aan de hand van al deze gegevens kunnen schetsen gemaakt worden die het begin zijn van een definitief ontwerp. Een voorlopig en definitief ontwerp wordt hedendaags uitgewerkt in een computerprogramma voor 2D en 3D. De tekeningen wijzigen gedurende het proces en naar mate er meer informatie gewonnen wordt. Een bouwkundig tekenaar verantwoordelijk voor de opgeleverde documenten waardoor een goede controle van groot belang is.

Waar kun je gaan werken?

Als bouwkundig tekenaar ben je vaak in dienst bij een aannemer of architect. Ook stedenbouwkundigen en design engineers maken gebruik van deze diensten of hebben zelfs een vaste tekenaar in dienst. Meestal worden de constructie en bouwtekeningen gemaakt voor utiliteitsbouw of woningbouw.

 

Bekijk de vacature bouwkundig tekenaar bij Onenine

Veel bedrijven hebben eigen tekenaars in dienst waaronder zelfs gemeentes en projectontwikkelaars. Afwisselende werkzaamheden met veel verantwoordelijkheid maakt het beroep bouwkundig tekenaar een uitdaging. De specifieke samenstelling van werkzaamheden maakt het vinden van werkgevers vaak een uitdaging waar wij van Onenine graag bij helpen.

Persoonlijk advies of hulp nodig?

Heb je geen geschikte vacature bouwkundig tekenaar gevonden? Onenine wil je graag verder helpen. Door onze kennis, ervaring en uitgebreid netwerk op de technische arbeidsmarkt, weten wij snel een baan te vinden die past bij jouw wensen. Ook voor carrièreondersteuning staan je graag voor je klaar. Onenine is jouw partner voor de volgende stap in je carrière. Neem contact met ons op!

Wij werken samen met meer dan 100+ bedrijven

Onze partners

Werken in de techniek?

Werken in de techniek? Wacht niet langer! Onenine helpt je graag verder op weg in je technische carrière. Bekijk alle beschikbare technische vacatures of neem direct contact op voor persoonlijk hulp en advies!

Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan De Klaver Sint Apolloniastraat 2d in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine
Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.