Het bewerken of verbinden van metalen kan door verschillende handelingen uitgevoerd worden. Een metaalbewerker kan deze bewerken door te snijden, buigen of boren. De verbindingen van metalen worden meestal gemaakt door laswerkzaamheden. De bewerkingen en verwerkingen van metaal worden aangegeven in een technische tekening. Als metaalbewerker bestudeer je deze nauwkeurig en zorgvuldig om fouten in eigen werk en latere werkzaamheden te voorkomen. Omdat een metaalbewerker als lichamelijk intensief werk wordt ervaren zijn er veel werkzaamheden geautomatiseerd. Om ook deze werkzaamheden uit te kunnen voeren heeft een metaalbewerker kennis van computergestuurde machines.
De meeste metaalbewerkers zijn werkzaam in een werkplaats waar ze de werkzaamheden vaak zelfstandig uitvoeren. De sectoren als machinebouw, constructiebedrijven en plaatwerk bedrijven hebben een of meerdere metaalbewerkers in dienst. Bij grote bedrijven in de metaalindustrie worden ook werkzaamheden uitgevoerd in de fabrieken of op locaties.
De kennis en ervaring van een metaalbewerker worden vaak in een vacature metaal gevraagd door bedrijven binnen de sectoren plaatwerk en constructie. De metaalbewerkers die kennis hebben van computergestuurde machines zijn vaak makkelijk inzetbaar voor veel bedrijven en dus zeer gewild.
Zit er op dit moment geen passende vacature voor metaalbewerker in ons aanbod of wil je graag ondersteuning bij de invulling van je carrière? Meld je aan! Wij ondersteunen je graag bij de volgende stap in jouw carrière. Neem contact met ons op of kom langs voor een kop koffie en een vrijblijvend gesprek.
Werken in de techniek? Wacht niet langer! Onenine helpt je graag verder op weg in je technische carrière. Bekijk alle beschikbare technische vacatures of neem direct contact op voor persoonlijk hulp en advies!