Hoe ziet een baan als monteur brandbeveiliging eruit?

De functie beveiligingsmonteur voorziet gebouwen zelfstandig van brandbeveiligingen. Om een zo goed mogelijke preventie te kunnen realiseren voor een gebouw is het van groot belang dat een monteur brandbeveiliging goed onderzoek doet. Deze keuzes worden gebaseerd op bijvoorbeeld de oppervlakte, gebruik van bouwmaterialen van het pand en vooral de invulling. Het beroep monteur brandbeveiliging kent verschillende werkzaamheden die variëren van montage tot technische installaties. Je bent verantwoordelijk voor het plaatsen van de juiste modellen en aantal haspels en brandblussers. De technische installaties bestaan uit onder andere brandmelders, sprinklerinstallaties en noodverlichtingen. Voor de functie monteur brandbeveiliging is een technisch onderlegd en vooral zelfstandig persoon nodig.

Werken in de brandbeveiliging techniek

Een monteur brandbeveiliging is werkzaam voor een beveiligingsbedrijven of installatiebedrijven. De leveranciers van de brandbeveiliging of componenten hebben vaak unieke producten die alleen geleverd worden door eigen monteur brandbeveiliging. Naast deze commerciële instellingen hebben ook overheidsinstellingen eigen monteur brandbeveiliging in dienst zoals de staatspolitie.

Vind jouw monteur brandbeveiliging

Door de hoge nood en grote persoonlijke behoefte aan beveiliging bij bedrijven, consumenten en overheidsinstellingen is de vraag naar een monteur brandbeveiliging groot. Ook veranderd de wetgeving omtrent brandveiligheid regelmatig waardoor een monteur brandbeveiliging ingezet moet worden om deze aanpassingen te kunnen realiseren.

Hulp van technisch detacheringsbureau Onenine nodig?

Heb je geen geschikte vacature monteur brandbeveiliging gevonden? Geen zorgen! Onenine helpt technische professionals persoonlijk bij het vinden van een baan in de techniek. Neem contact met ons op of kom langs op ons kantoor in Venlo of in Weert. Dan gaan we samen vrijblijvend kijken wat de mogelijkheden zijn. Onenine is jouw technische partner en helpt je verder naar die volgende stap je carrière. Waar wacht je nog op?

Wij werken samen met meer dan 100+ bedrijven

Onze partners

Werken in de techniek?

Werken in de techniek? Wacht niet langer! Onenine helpt je graag verder op weg in je technische carrière. Bekijk alle beschikbare technische vacatures of neem direct contact op voor persoonlijk hulp en advies!

Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan de Schoutlaan 15 in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine. Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.