Werken als constructeur, wat kun je verwachten?

De hoofdzakelijke werkzaamheden van een constructeur zijn het tekenen van constructies. Een constructie bestaat uit twee of meerdere onderdelen die aan elkaar gekoppeld worden. Zo’n verbinding moet eerst berekend worden om sterkte en veiligheid te kunnen garanderen. Een constructeur is bekend met de eigenschappen en uiterlijke kenmerken van materialen en selecteert deze zorgvuldig voor ieder ontwerp. Ook is een constructeur op de hoogte van de innovaties en technieken binnen zijn sector waardoor ieder ontwerp optimaal geproduceerd kan worden.

Waar kun je aan de slag?

Vaak is een constructeur in dienst bij overheidsinstellingen, aannemers of adviesbureaus. Deze werkgevers houden zich vooral bezig met nieuwbouw, verbouw en renovaties. De werkzaamheden kennen verschillende niveaus en vele van de werkgevers hebben meerdere constructeurs in dienst. Dit zou voor een beginnend constructeur een passende omgeving kunnen bieden om ervaring op te doen. Met veel ervaring kun je ook doorgroeien naar hoofd constructeur, dit biedt veel kansen als werknemer.

Bekijk alle vacatures constructeur

Een constructeur is een gewilde technische functie en kan vaak meteen aan de slag. De functie geeft een werknemer veel uitdaging en afwisseling. Voor net afgestudeerde constructeurs of die met jarenlange ervaringen zijn er banen te vinden. Wellicht is er een passende sector aan bod gekomen die tot heden onbekend was. Het beroep kent vele werkgevers waardoor de kansen op een passende werkgever groot zijn.

Jouw baan als constructeur begint bij Onenine!

Zit er op dit moment geen passende vacature voor constructeur in ons aanbod of wil je graag ondersteuning bij de invulling van je carrière? Meld je aan! Wij ondersteunen je graag bij de volgende stap in jouw carrière. Neem contact met ons op of kom langs voor een kop koffie en een vrijblijvend gesprek.
 

Wij werken samen met meer dan 100+ bedrijven

Onze partners

Werken in de techniek?

Werken in de techniek? Wacht niet langer! Onenine helpt je graag verder op weg in je technische carrière. Bekijk alle beschikbare technische vacatures of neem direct contact op voor persoonlijk hulp en advies!

Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan de Schoutlaan 15 in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine. Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.