Wat doet een software engineer?

De werkzaamheden van een software engineer bestaan uit het ontwikkelen, schrijven en verbeteren van software. Dit kunnen bestaande software zijn of geheel nieuwe ontwikkelingen die gedurende het proces vaak getest worden door de software engineer. Voor het ontwerpen van nieuwe software moet rekening gehouden worden met ontwikkelingen, uitvoering en toekomstig onderhoud. De wettelijke eisen en mogelijkheden die per sector bepaald zijn dienen strikt opgevolgd te worden. Als software engineer wordt ook verwacht dat je een probleem kunt analyseren en deze met een passende oplossing kunt verhelpen. 

Waar werken in de techniek als engineer?

Veel producten en diensten die werken met of door elektronische apparatuur zijn gekoppeld aan een software. Deze wordt in iedere sector zelf ontwikkeld door een software engineer. Mocht een software engineer een specialisatie ontwikkeld hebben binnen een bepaalde sector dat heeft deze vaak de voorkeur. Ook zijn er veel wellicht onbekende sectoren die een software engineer in dienst hebben. Enkele voorbeelden hiervan zijn overheidsinstellingen en financiële bedrijven waaronder banken.

Ontdek de nieuwste vacatures software engineer

Tegenwoordig vinden we software in alle apparaten om ons heen. Alle sectoren hebben zelf ontwikkelde software die gepersonaliseerd is op hun specifieke apparaat. De vraag naar software engineers is daarmee ook groot en dit biedt mooie kansen. Laat je informeren over de vele sectoren waarin de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden of bekijk alle vacatures software engineer en vind direct een baan in de techniek die bij jou past!

Laat Onenine je helpen!

Wil je zo snel mogelijk aal de slag met een baan in de techniek, maar vind je geen passende vacature software? Geen zorgen! Onenine helpt je verder bij de invulling van jouw technische carrière. Als technisch detacheringsbureau in Venlo en Weert, helpen wij je verder bij het vinden van een baan die écht bij je past. Neem daarom contact met ons op of kom langs bij ons op kantoor voor een kop koffie en een goed (vrijblijvend) gesprek.
 

Wij werken samen met meer dan 100+ bedrijven

Onze partners

Werken in de techniek?

Werken in de techniek? Wacht niet langer! Onenine helpt je graag verder op weg in je technische carrière. Bekijk alle beschikbare technische vacatures of neem direct contact op voor persoonlijk hulp en advies!

Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan de Schoutlaan 15 in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine. Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.