Werken in de techniek zonder diploma

Werken in de techniek zonder diploma

Wil jij werken in de techniek, maar heb je geen mbo-diploma of ervaring? Dat kan! Je kunt zonder diploma meteen aan de slag in de techniek. Al lerende groei je door en bouw je ervaring op. Het enige dat je nodig hebt voor een baan in de technische sector is een interesse in techniek en een leergierige houding. Ben jij enthousiast en klaar om aan het werk te gaan? Dan is een baan in de techniek perfect voor jou. Maar hoe krijg je een baan zonder diploma? Dat leggen wij je uit! 

Geen diploma? Toch werken in de techniek!

Er zijn al jaren grote tekorten aan nieuwe technici. De technische sector is daardoor constant op zoek naar enthousiast en leergierig talent. Daarbij is een affiniteit met techniek veel belangrijker dan een opleiding of ervaring. Je kunt zonder diploma dus meteen aan het werk in de techniek. 

Je kunt zonder mbo-opleiding een traject aangaan waarbij je jezelf functioneel inzetbaar maakt. Je volgt dan een aantal kleine cursussen om de beginselen van jouw gewenste baan te leren. Je kunt dan (onder begeleiding) direct aan het werk. 

Als jij functioneel inzetbaar bent, kun je routinematige werkzaamheden uitvoeren. Dat is handig voor werkgevers en ook voor jou. Jij kunt namelijk al lerend werken in de techniek. Zonder vooropleiding of ervaring ga jij meteen aan de slag én doe je ervaring op. Win-win dus!

werken in de techniek zonder diploma

Technische baan met leertraject

Als je eenmaal fuctioneel inzetbaar bent, leer je wat jij leuk vindt en waar jouw interesses liggen. Je kunt dan beginnen met een leertraject. Als je al weet welke functie binnen de techniek jou het leukst lijkt, kun je natuurlijk ook meteen aan de slag met een leertraject. 

Als je kiest voor een leertraject kun je tevens meteen beginnen met werken zonder diploma of ervaring. Je werkt een aantal dagen onder begeleiding van ervaren collega's binnen een bedrijf. De rest van de week heb je les. Vaak bestaat jouw werkweek uit 3 tot 4 dagen werken en 1 tot 2 dagen les volgen. 

Ofschoon je nog een opleiding volgt, kun je dus meteen beginnen met werken en met geld verdienen. Dat is mooi meegenomen! De theorie die je in je lessen leert, pas je meteen toe in de praktijk. Terwijl jij je opleiding volgt, bouw je ervaring op in jouw droombaan. En na je opleiding ben je verzekerd van een geweldige baan in de techniek die precies aansluit op jouw kennis en ervaring. 

Een leertraject is voor iedereen een geweldige kans. Je doet ervaring op terwijl je leert. Je krijgt persoonlijke begeleiding binnen het bedrijf waarvoor je werkt en je begint alvast met loon verdienen. Plus, hoe kun je beter leren dan door te doen? Kortom, werken in de techniek zonder diploma is niet alleen mogelijk; het is een geweldige kans om jezelf te ontwikkelen!

werken in de techniek zonder diploma

Geen diploma of ervaring – Onenine helpt!

Ben jij op zoek naar een baan zonder diploma of ervaring? En ben jij gek op techniek? Dan ben je bij Onenine aan het juiste adres. Wij verbinden gepassioneerd en leergierig talent met de geschikte werkgever. Maak je ambities waar en begin met een leer-werktraject van Onenine. Jij leidt je op tot een volwaardige technicus terwijl je in de praktijk van ervaren collega's leert. Word je professional in de procestechniek, ga je aan de slag als monteur of als omgevingsmanager? Het is een greep aan mogelijkheden die op je liggen te wachten. Lijkt het je wat? Neem dan contact met ons op of bekijk onze technische vacatures.
 

Terug naar nieuwsoverzicht
Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan de Schoutlaan 15 in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine. Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.