Waarom kiezen voor procestechniek?

Waarom kiezen voor procestechniek?

Alles wat je in je dagelijks leven gebruikt, eet en drinkt wordt geproduceerd. Dit gebeurt op een productielijn. Als jij in de procestechniek werkt, produceer jij goederen in de procesindustrie. Jij zorgt ervoor dat wij benzine in onze auto kunnen doen, brood kunnen eten, kleren kunnen dragen, medicijnen kunnen nemen en nog veel meer. Jij levert dus ontzettend belangrijk en onmisbaar werk.

Wat is procestechniek?

Procestechniek is enorm belangrijk werk. Jij kunt kiezen uit verschillende banen binnen verschillende sectoren. Zo kun jij bijvoorbeeld energie opwekken, onmisbare goederen produceren of werken aan de raffinage van brandstoffen. 

Jij werkt mee aan het productieproces. Jij zit hierbij achter de knoppen en zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Zo bewaak jij de veiligheid van je collega's, voer jij grondstoffen aan of bestuur jij machines. 

Binnen de procesindustrie kun jij verschillende functies bekleden. Zo kun jij bijvoorbeeld werken als procesengineer, monteur of mechanisch operator. Waar je ook voor kiest, jij zult waarschijnlijk werken in ploegendienst. Het kan dat je in de ochtend, middag, avond of zelfs 's nachts werkt. Maar het kan ook dat je een aantal weken elke dag twaalf uur per dag werkt en dan een aantal weken niet. Het ligt er maar net aan wat voor werk je doet en waar je werkt.

maintenance engineer procestechniek vacature

Wat doet een maintenance engineer?

Binnen procestechniek kun jij werken als maintenance engineer. Een maintenance engineer werkt met kapitaalgoederen. Dit zijn de producten waarmee andere producten gemaakt worden. Je kunt hierbij denken aan machines, maar ook aan energiecentrales en schepen. 

Als maintenance engineer controleer jij deze kapitaalgoederen, zorg je ervoor dat ze optimaal werken en verhelp je storingen of andere problemen met deze apparatuur of installaties. Bovendien deel jij je kennis over deze kapitaalgoederen. Zo houd jij je manager op de hoogte van ontwikkelingen en storingen, raad je mogelijkheden voor optimalisatie aan en plan je onderhoudsactiviteiten. 

Jij hebt essentiële verantwoordelijkheden als maintenance engineer. Zo zorg jij ervoor dat nieuwe installaties betrouwbaar zijn, waarborg je de veiligheid van je collega's en stuur je jouw collega's aan in hun werkzaamheden. 

Tijdens jouw werkdagen houd je je bezig met het onderhoud aan de kapitaalgoederen, storingen oplossen, uitvoerende werkzaamheden controleren, bijdragen aan verbeteringen en meer. 

Wil jij maintenance engineer worden? Dan ben jij secuur, heb je oog voor veiligheid, ben je technisch ingesteld en heb je een HBO of MBO opleiding op zak. 

Waarom werken in maintenance of procestechniek?

Er zitten verschillende voordelen aan werken in maintenance of procestechniek. Zo werk jij mogelijk met grote en indrukwekkende machines. Als jij houdt van techniek, is een baan in maintenance of procestechniek echt wat voor jou. Jij vindt het leuk om problemen te vinden bij machines of andere kapitaalgoederen en deze problemen op te lossen. 

Banen in maintenance of procestechniek zijn perfect voor jou als jij er een kick van krijgt om veel verantwoordelijkheden te hebben. Jij levert namelijk essentieel werk, waarbij je ervoor zorgt dat alles goed verloopt en dat jouw collega's veilig hun werk kunnen doen. 

De ploegendiensten zijn voor veel professionals zeer voordelig. Je krijgt extra toeslagen voor lange werkdagen en onregelmatige uren. Jij onderhoudt als technisch professional een gezonde werk-privé balans waarbij je in bepaalde shifts werkt. Dit zorgt voor een prettige werksfeer.

Ten slotte zijn er tal van groeimogelijkheden in maintenance en procestechniek. Zo kun je als maintenance engineer doorgroeien naar maintenance manager. Jij stuurt dan de maintenance engineers aan. Als je begint in de procestechniek kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar senior operator of ploegbaas.

maintenance engineer baan procestechniek

Procestechniek vacatures

Spreekt dit je aan en wil jij wel solliciteren naar een procestechniek vacature of een maintenance vacature? Dan heb je bij Onenine verschillende opties. Zo kun je te werk gaan als:

En nog veel meer. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan al onze productievacatures!

Onenine helpt

Ben jij op zoek naar een vacature in procestechniek of maintenance? Dan ben je bij Onenine aan het juiste adres! Onenine helpt jou namelijk als ervaren of startende professional. Wij koppelen jouw unieke talenten aan prikkelende en passende kansen. 

Neem jij de volgende stap in jouw carrière? Bekijk dan welke geweldige kansen Onenine voor jou klaar heeft liggen bij onze technische vacatures.

Terug naar nieuwsoverzicht
Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan de Schoutlaan 15 in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine. Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.