Telecom monteur vacature

Telecom monteur vacature

Een baan als telecom monteur is zeer uitdagend en variërend. Je werkdag is iedere dag anders en je komt met veel nieuwe mensen in contact. Spreekt techniek, internet en televisie je ook nog aan, dan is het werken als telecom monteur op je lijf geschreven. We leggen je meer uit wat een telecom monteur vacature inhoudt en hoe misschien jouw toekomstige werkdag eruit zal zien.

Wat is een telecom monteur?

Een telecom monteur is verantwoordelijk voor het installeren, repareren en onderhouden van telecomnetwerken en -installaties. De functie is dan ook met name uitvoerend. Van het aanleggen van netwerken en verbindingen, het bekabelen van verdeel- en laagspanningskastjes tot het programmeren van apparatuur, het kunnen allemaal taken zijn die in een telecom monteur vacature zijn terug te vinden. Als monteur zal je vaak alleen werken. Bij enkele werkgevers kan het voorkomen dat er bij grotere projecten met andere collega’s moet worden samengewerkt. Je moet in je functie dus heel flexibel zijn, waarbij je variërende werktijden en werkdagen geen probleem vindt.

Zo ziet je werkdag eruit

Een telecom monteur vacature worden vaak uitgegeven door netwerkbeheerders. Vanuit de werkgever wordt er iedere dag opdrachten op locatie voor je ingepland. Vanuit thuis ga je langs diverse adressen binnen je werkgebied. Je gaat aan de slag om nieuwe internetverbindingen te leggen of bijvoorbeeld storingen te verhelpen. Jij bezit alle kennis om dit op professionele wijze te doen. Zit je taak erop? Je geeft de klant een uitleg over de nieuwe installatie en kunt door naar de volgende opdracht. Zo is iedere werkdag als monteur anders en weet je nooit welke uitdaging op je wacht.

telecom engineer vacature

Wat verdient een telecom monteur?

Wanneer je als junior telecom monteur aan de slag gaat,  kun je een salaris van gemiddeld €1600 bruto per maand verwachten. Aan de hand van je kennis en ervaring kan het salaris steeds verder oplopen tot ongeveer €3000 bruto per maand. Houd er rekening mee dat dit enkel een gemiddelde is. Bij sommige werkgevers kun je dus ook meer of, helaas, minder verdienen. Afhankelijk van waar je zal werken, kun je als telecom monteur nog in aanmerking komen voor verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en reiskosten.

Werken en leren: het is mogelijk!

Misschien lees je deze blog en ben je helemaal enthousiast geworden voor een baan als telecom monteur, maar rest er een probleem: je hebt nog geen geschikte diploma. Dat hoeft geen probleem te zijn! Werken in de techniek zonder diploma is mogelijk. Er zijn verschillende opdrachtgevers die de mogelijkheid bieden om werkend de kneepjes van het vak als monteur in de telecom te leren. Je zal een traject lopen waarin je werkend zal leren. Dit betekent:

Het mooiste aan werken en leren? Je ontvangt tijdens het traject gewoon een salaris! Bovendien kun je na je opleiding vrijwel altijd werkzaam blijven in het bedrijf waar je van start bent gegaan. Zo kan een telecom monteur vacature door iedereen die geïnteresseerd is, beantwoord worden.

Vind jouw telecom monteur vacature

Spreekt een baan als monteur in de telecom je wel aan? Ga dan op zoek naar een telecom monteur vacature die aansluit bij je wensen! Onenine biedt een groot aanbod technische vacatures, gewoon bij jou in de buurt. Bekijk alle vacatures en solliciteer direct!

Is er op dit moment geen passende telecom monteur vacature? Geen zorgen! Wij kijken in ons netwerk met je mee om tóch die passende baan voor je te vinden. Neem gerust contact met ons op.

Terug naar nieuwsoverzicht
Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan de Schoutlaan 15 in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine. Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.