Vacature omgevingsmanager - Wat houdt de functie in?

Vacature omgevingsmanager - Wat houdt de functie in?

Bouwprojecten zijn ingrijpende opdrachten. In de voorbereiding, als plan én in de uitvoering. Naast het project zelf komen er veel andere zaken bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan belangen van diverse partijen, complexe vergunningen, overlast of eventuele vertraging. Bij het uitvoeren van een infrastructureel project zijn er simpelweg veel verschillende mensen bij betrokken. Hoe meer belangen, hoe sneller er ook zaken mis kunnen lopen. Aan de omgevingsmanager de taak om het bouwproject in goede banen te leiden. Dit biedt een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden. Klinkt interessant toch? Wij vertellen je meer over de vacature omgevingsmanager en wat je bij deze technische baan kunt verwachten.

Wat doet een omgevingsmanager?

Bij ieder bouw of technisch project zijn er diverse rollen die ieder op eigen wijze worden betrokken. De gemeente, ondernemers, bewoners, uitvoerende organisaties en stakeholders. Hoe zorg je dat ze allemaal samenwerken en iedereen tevreden blijft? De omgevingsmanager is verantwoordelijk voor een soepele projectontwikkeling, waarbij er een goede relatie wordt behouden met de omgeving en belanghebbenden bij het project. De omgevingsmanager is hiermee de schakel tussen de organisatie en de omgeving. In deze functie zorg je voor structuur; iedereen is op de hoogte van de werkzaamheden, de communicatie tussen verschillende partijen verloopt probleemloos, alles staat op de juiste plek op het juiste moment. Als projectmanager ben je de voelsprieten van de organisatie en peil je belangen, problemen en ontwikkelingen. Je speelt hier op in en zorgt dat het project volgens plan verloopt.

vacature omgevingsmanagement

Omgevingsmanager opleiding

Spreekt een baan als omgevingsmanager je wel aan? Dan is het belangrijk dat je over de juiste kennis beschikt om deze functie te bekleden. Er zijn verschillende opleidingen en cursussen die je klaarstomen voor een baan in de omgevingsmanagement. Binnen de opleiding omgevingsmanager ga je in op diverse handelingen die in je toekomstige baan belangrijk zijn. Denk aan:

Waar werken in de omgevingsmanagement?

Het uitvoeren van bouw- en technische projecten gaat het hele jaar door. Dit is goed nieuws voor jou! Er is hierdoor namelijk continu vraag naar talentvolle omgevingsmanagers die een baan in de omgevingsmanagement goed kunnen bekleden. Er is veel vraag binnen ondernemingen die zich bezighouden met de inrichting van de samenleving. Denk aan een ingenieursbureau, architectbureau, of bouwonderneming. Ook een baan in de overheid als omgevingsmanager is een mogelijkheid. Kortom; voldoende uitvalbasissen om als technisch professional de slag te gaan!

Vacature omgevingsmanager bekijken?

Wil je werken in de omgevingsmanagement en wil je graag een vacature als omgevingsmanager vervullen? Bekijk dan alle technische vacatures bij Onenine! Ook wanneer er op dit moment geen actuele vacature als omgevingsmanager bij jou in de buurt online staat, helpen wij je verder. Binnen ons netwerk helpen we je bij het vinden van een passende baan binnen de omgevingsmanagement. 

Terug naar nieuwsoverzicht
Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan De Klaver Sint Apolloniastraat 2d in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine
Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.