Baan in de autotechniek

Baan in de autotechniek

Auto’s zijn zeer populair in Nederland, maar dienen te allen tijde veilig te zijn en daar kan jij voor zorgen. Als jij technisch bent ingesteld en een passie hebt voor auto’s, dan is het werken in de autotechniek zeker een beroep voor jou. Werkzaamheden die van pas komen worden uitgevoerd bij garages, dealers of andere bedrijven die te maken hebben met auto’s. Met de kennis van onder andere de mechanische en hydraulische aspecten kun jij klanten helpen op het gebied van service en onderhoud. Het is een innoverende markt om in door te groeien met de juiste autotechniek opleiding. 

Waarom kiezen voor autotechniek?

Een auto wordt voornamelijk gebruikt door mensen om zich te verplaatsen van locatie. Er zijn zat auto’s te vinden in Nederland en deze dienen allemaal veilig te zijn. Dit zorgt voor continue werkzaamheden binnen de autotechniek, met name onderhoud is een belangrijk aspect. Daarnaast komen ook werkzaamheden aan bod die draaien om innoveren, optimaliseren en veiligheid. Met jouw kwaliteiten kun jij problemen ontdekken en oplossen, zodat de klanten veilig de weg op kunnen. Om de veiligheid te waarborgen moet je verschillende verantwoordelijkheden nemen. Naar mate jij over meer technische kennis bezit kunnen jouw werkzaamheden uitbreiden en de verantwoordelijkheden worden uitgebreid. De groei aan auto’s betekent ook een groei aan vakkundige monteurs. De autotechniek is dan ook een branche waarbij de kans op een baan relatief groot is. Dit bied jou volop kansen!

werken in de autotechniek

Opleiding in de autotechniek

Ben jij gepassioneerd door auto’s en techniek, dan raden wij aan om een opleiding te kiezen die te maken heeft met voertuigentechniek. Er zijn verschillende opleidingen te vinden binnen de automotive, van monteur tot engineer. Hoe meer kennis je bezit, hoe meer complexere uitdagingen je aan kan gaan. Het is bij sommige werkgevers zelfs mogelijk om te werken in de techniek zonder diploma. Dit biedt volop kansen!

Mbo autotechnicus

Werk jij graag met de handen en aan auto’s dan kun je via deze weg verschillende werkzaamheden verrichten binnen een garage. Hier word je voornamelijk opgeleid van autotechnicus tot technisch specialist auto. Je leert verschillende werkzaamheden op gebied van veiligheid, onderhoud en voertuigtechniek. Mocht je interesse hebben in een baan, dan kun je via Onenine verschillende vacatures vinden!

Hbo engineer

Wil jij auto’s innoveren en ontwikkelen? Zoal het ontwikkelen en onderzoeken van motoren of milieuvriendelijke brandstoftechnieken? Door een engineer te worden leer jij onder andere internationale ontwikkelingen te herkennen, duurzaamheid, techniek en andere aspecten die te maken hebben met autotechniek. Bekijk de vacatures van Onenine voor een geschikte baan zoals een mechanical engineer!

vacature autotechniek

Voertuigentechniek

Binnen deze branche kan jij er ook voor kiezen om als autotechnicus te werken met speciale voertuigen. Dit zijn voertuigen die een speciale functie hebben, zoals de voertuigen van de defensie. Met kennis van speciale voertuigen kun jij banen krijgen binnen een niche van de autotechniek. Of is werktuigbouwkunde meer jouw ding? Dan zijn er ook voldoende technische banen te vinden waarbij jij je bezig gaat houden met machinale voertuigen.

Vacature autotechniek

Wil jij werken in de autotechniek als bijvoorbeeld automonteur en jouw kennis en vakkundige iedere dag toepassen in de praktijk? Bij Onenine bieden wij verschillende technische vacatures aan die aansluiten bij de autotechniek. Mochten er momenteel geen actuele vacatures in de autotechniek beschikbaar zijn, dan kunnen wij jou alsnog verder helpen. Door middel van ons netwerk helpen wij jou bij het vinden van een passende baan binnen de autotechniek! 

Terug naar nieuwsoverzicht
Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan de Schoutlaan 15 in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine. Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.