Onze collega professional Ricardo gaat over naar een van onze beste klanten

Onze collega professional Ricardo gaat over naar een van onze beste klanten

Gedreven, maar geen idee in welke richting hij het moest zoeken. Ricardo kreeg vorig jaar zomer te horen dat zijn contract niet verlengd zou worden. Nu werkt hij, via Onenine, alweer een klein jaar bij Maintenance, Construction and Consultancy (MCC). Binnenkort kan hij kosteloos worden overgenomen en gaat hij direct bij hen in dienst.

OPROEP OP SOCIAL MEDIA

Nadat hij van zijn vorige werkgever te horen had gekregen dat zijn contract niet verlengd zou worden, plaatste Ricardo een oproep op Facebook. Hij bedankte zijn inmiddels oud collega’s voor de prettige samenwerking. Consultant Rens, die Ricardo kende vanuit de horeca, zag dit bericht en benaderde hem direct. Op basis hiervan werd een persoonlijk gesprek gepland. Tijdens dit gesprek werd dieper ingegaan op zowel de persoonlijkheid, interesses en ambitie van Ricardo als de werkwijze en dienstverlening van Onenine.

Ricardo: “Ik had geen idee in welke richting ik het moest zoeken. Daar heeft Onenine mee geholpen. ‘Welke mogelijkheden zijn er?’, was mijn vraag. Ze legde uit welke opties er zijn en hoe hun dienstverlening werkt. ‘Wat zoek je?’, ‘Wat voor iemand ben je?’, ‘Waar liggen je interesses?’, waren een aantal vragen die me gesteld werden. Op basis hiervan is Rens voor me aan de slag gegaan”.

Kort na dit gesprek werd de vacature van ‘Prefab Productiewerker’ bij MCC al bij Ricardo neergelegd, waar hij positief op reageerde. Door het snelle schakelen van Rens kon hij diezelfde (maandag)middag al op gesprek. Dat het een match was bleek wel, zowel Ricardo als MCC waren na 1 gesprek al overtuigd. Die woensdag erna was hij al aan het werk. 

MCC

Bij MCC begon Ricardo in de werkplaats. Eerst was hij vooral bezig met het in elkaar zetten van prefab badkamers, vervolgens met het monteren van zonnepanelen. Maar hij wist toen al; ‘uiteindelijk wil ik ook op locatie werken’. Toen deze kans zich begin dit jaar voordeed greep hij deze dan ook met beide handen aan. Hij kreeg een bus van de zaak en ging, door het hele land, mee de bouw op. Daar is hij momenteel vooral bezig met het aansluiten van warmtepompen en WTW units. Dit bevalt hem uitstekend. Zijn uiteindelijke ambitie? Zich vanuit deze ondersteunende rol doorontwikkelen tot een volledig zelfstandige kracht. 

ONENINE

Over de samenwerking met Onenine is Ricardo zeer te spreken. Door Onenine heeft hij een beter beeld van zichzelf in het werkveld en de daarbij behorende mogelijkheden gekregen. Vanaf het eerste moment is hij bij de hand genomen en ook nadien is er altijd veel contact geweest. Ricardo: “Ik ben eigenlijk vanaf het eerste moment ontzorgt. Het gesprek is niet alleen voor me geregeld, ik ben daar ook perfect op voorbereid. Ook na start heb ik altijd contact gehouden met Rens. Regelmatig werd er een evaluatie gepland of zelfs een biertje gedronken na werktijd. Op deze manier kon ik me volledig focussen op MCC en is eigenlijk alles altijd soepel verlopen. Mocht ik ooit weer op zoek moeten naar een nieuwe baan dan zal ik dat zeker weer via Onenine doen!”

BEN JIJ OOK OP ZOEK NAAR EEN LEUKE BAAN?

Als detacheringsbureau in de techniek zijn wij een onmisbare partner voor talent op zoek naar een werkgever, en andersom. We stimuleren en faciliteren onze mensen om zichzelf te blijven ontwikkelen. Op professioneel maar zeker ook op persoonlijk vlak. Wij geloven er namelijk in dat elk mens unieke capaciteiten en waardevolle talenten bezit. Door deze optimaal te benutten kan iedereen zijn persoonlijke doelen bereiken. Sta je aan de start van je carrière, ben je op zoek naar jouw volgende stap, of gooi je het roer volledig om? Onze consultants gaan samen met jou aan de slag om de baan te vinden die perfect bij je past.

Terug naar nieuwsoverzicht
Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan De Klaver Sint Apolloniastraat 2d in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine
Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.