Werken als energiemonteur

Werken als energiemonteur

Krijg jij energie om iedere dag bezig te zijn in de techniek? Lijkt het jou wat om elke dag voor een nieuwe uitdaging te staan en dé oplossing te bieden voor technische mankementen. Heb je al eens overwogen om energiemonteur te worden? Dagelijks ben je onderweg om elektrische installaties te onderhouden en te repareren. Meer weten over het werken als energiemonteur? Je leest het in deze blog.

Wat is een energiemonteur?

Als energiemonteur ben jij de specialist om particulieren en bedrijven te helpen bij de installatie, onderhoud en reparatie van elektrische installaties en apparaten. Wat de specifieke invulling van je functie als energiemonteur is, verschilt per bedrijf. Zo kan jij als algemene elektromonteur aan de slag gaan of je richten op een specifieke branche, bijvoorbeeld energiemonteur van interne transportmiddelen.

Je gaat als energiemonteur dagelijks op pad naar verschillende klanten. Je dag bestaat dan ook uit meerdere projecten op meerdere locaties. De verantwoordelijkheid kunnen nemen en zelfstandig kunnen werken zijn eigenschappen die je als energiemonteur moet hebben. Doordat de werkzaamheden als monteur zo gevarieerd zijn, is elke dag anders, spannend en nieuw. Zo zal een baan als energiemonteur niet vervelen.

werken als energiemonteur

Doorstromen als servicemonteur

Als starter in de techniek zul je in het begin de functie als energiemonteur bekleden. Heb je echter ambitie om je te scholen als servicemonteur? Dan is dit mogelijk! Veel bedrijven bieden je de mogelijkheid om werkend te leren. In je planning als energiemonteur wordt er tijd vrijgemaakt om mee te lopen met een opleidingsmonteur. Je leert hierin alle stappen op weg naar een servicetechnicus. Zo beschik jij binnen no time van alle benodigde handvaten om als echte specialist technische problemen snel in kaart te brengen en op te lossen.

Lees hier meer over een vacature als servicemonteur.

Zo ziet jouw dag als energiemonteur uit

Jouw dag begint met het bekijken van je planning. In je eigen werkbus ga je op pad naar de eerste opdracht. Hoe jouw dag als energiemonteur er precies uitziet weet je niet. Bij aankomst weet je exact wat het probleem is. Dit kan gaan om een kleine reparatie, het uitvoeren van groter onderhoud tot het geven van technisch advies. Als energiemonteur ben jij de allround specialist. Uiteraard staan collega’s klaar om je te helpen daar waar het nodig is. Na het afronden van je planning keer je voldaan terug naar huis. Een baan als energiemonteur biedt veel afwisseling, uitdaging en doorgroeimogelijkheden.

Vind nu jouw baan in de techniek!

Lijkt een baan in de techniek als energiemonteur je wat? Ben je klaar om een switch te maken in carrière of sta je juist aan de start van je carrière? Ga nu op zoek naar een technische vacature die écht ben je past. Onenine helpt je erbij! Wij bieden een veelzijdig aanbod technische vacatures, gewoon bij jou in de buurt! Zo kun jij eenvoudig als energiemonteur in je eigen omgeving aan de slag. Vind je geen passende technische vacature? Geen probleem! Binnen ons netwerk gaan wij op zoek naar de passende vacature als energiemonteur. Neem gerust contact met ons op om vrijblijvend samen te zitten.

Terug naar nieuwsoverzicht
Routebeschrijving Onenine is gevestigd aan de Schoutlaan 15 in Weert, Limburg.
Vanaf de A2 zijn wij vanaf het noorden goed te bereiken vanuit de plaatsen Eindhoven, Helmond, Geldrop, Deurne, Valkenswaard, Venlo en Blerick.
Ook vanuit het zuiden kunnen inwoners in de buurt van Roermond, Maasbracht, Echt, Sittard, Brunssum, Maastricht en Heerlen eenvoudig een bezoek brengen aan Onenine. Route plannen kan hier
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.